Νέα

Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στο κοινό!

Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στο κοινό!

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο γιορτάζει 180 χρόνια δημιουργικής ζωής και λειτουργίας και ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στους φοιτητές, τους μαθητές και το ευρύτερο κοινό, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. Το R-NanoLab πρόκειται αν υποδεχθεί το κοινό και να ξεναγήσει τους παρευρισκομένους στην πιλοτική μονάδα παραγωγής ινών άνθρακα.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές του ΕΜΠ θα μοιραστούν με τους επισκέπτες τη συναρπαστική εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα εργαστήρια όλων των Σχολών του Ιδρύματος. Για δύο μέρες εντυπωσιακά εργαστηριακά πειράματα θα αποτελέσουν ένα γοητευτικό μικρόκοσμο στον οποίο θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι επισκέπτες με τη βοήθεια του επιστημονικού μας προσωπικού.

Η εκδήλωση αυτή προσφέρει επίσης μια μοναδική δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με την έννοια της έρευνας και να διευρύνουν τους ορίζοντες του επαγγελματικού τους προσανατολισμού μέσα από τη γνωριμία τους με τις εννιά Σχολές και τη ζωντανή συζήτηση με το ακαδημαϊκό  προσωπικό του ΕΜΠ.

Παράλληλα στο χώρο του Γυμναστηρίου της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου θα λειτουργεί έκθεση με ερευνητικά επιτεύγματα από τα εργαστήρια όλων των Σχολών του ΕΜΠ.

Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν: στις 16:30 παρουσίαση φοιτητικών εκθεμάτων, στις 17:30 μουσική εκδήλωση με μουσικά θέματα με πιάνο και σαξόφωνο και παρουσίαση ευρωπαϊκών και ελληνικών παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τομέα του Μουσικού Τμήματος του ΕΜΠ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση https://www.ntua.gr/el/180-years-ntua/item/245-to-emp-anoigei-tis-pyles-ton-ergastirion-tou-sto-koino


Ενημερώθηκε: 18/10/2017 18:10

Πίσω