Νέα

Ανοιχτά Εργαστήρια

Ανοιχτά Εργαστήρια

H Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου γιορτάζει 100 χρόνια δημιουργικής ζωής και λειτουργίας και ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων της στους μαθητές, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Το διήμερο αυτό, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα έχουν τη χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες τα αποτελέσματα και την εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα Εργαστήρια της Σχολής και να δείξουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους μαθητές και για το κοινό, για ένα ξεχωριστό ταξίδι στα σύγχρονα αντικείμενα της Επιστήμης του Χημικού Μηχανικού. Οι επισκέπτες θα αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή, καθώς και των πολλών και σημαντικών επιτευγμάτων της.

Θα προσφερθεί, επίσης, μια μοναδική δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν γενικότερα με την έννοια της έρευνας και να διευρύνουν τους ορίζοντες του επαγγελματικού τους προσανατολισμού μέσα από τη γνωριμία τους με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Το R-NanoLab πρόκειται αν υποδεχθεί το κοινό και να ξεναγήσει τους παρευρισκομένους στην πιλοτική μονάδα παραγωγής ινών άνθρακα.

Οι χώροι της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα είναι προσβάσιμοι στο διάστημα 9.30-13.00, και για τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων.

Επικοινωνία:
Γραμματεία Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
τηλ.: 210 772 1128
e-mail: secretariat@chemeng.ntua.gr


Ενημερώθηκε: 02/11/2017 14:11

Πίσω